Tips & Tricks met Karten van TeamSport E-Karting

Klaar om te gaan karten!

Deel 3: Leren Rijden en Veilig Blijven

2023-10-30

In deze blog nemen we je mee in de wereld van het karten en helpen je op weg om beter te worden!

Deel 3: Leren Rijden en Veilig Blijven Als je naast een kart staat, kan het daadwerkelijke instappen als een kunstvorm lijken, maar ons team zal je uitleggen waar je je voeten moet plaatsen. Volg gewoon de instructies voordat je jezelf vastgespt.

Je moet de pedalen comfortabel kunnen bereiken – met licht gebogen benen – en het stuur kunnen vasthouden zonder dat je naar voren hoeft te leunen om het te bereiken.

Als beginner is het belangrijk dat je goed luistert naar wat ons team zegt. Ze hebben de bevoegdheid om je uit de race te halen als je je niet aan de regels houdt – dus geef ze je volledige aandacht – ze kennen tenslotte alle regels en trucs en helpen je graag met alles wat je over karten moet weten.

Als je tijdens de race een probleem hebt, stop dan indien mogelijk in de black-flag-lane of pitsstraat en steek je hand op om een medewerker te waarschuwen – er zal je zo snel mogelijk hulp worden geboden.

Na een paar rondes zul je je meer vertrouwd en comfortabel voelen met het hele racegebeuren. Misschien is het dan nu tijd om je in een serieuze wedstrijd te storten. Voor je het weet, race je als eerste over de finishlijn.