fbpx Skip to content

Race Academy

Het lidmaatschap van de Race Academy bij TeamSport biedt de ultieme toegang tot de wereld van autosport voor kinderen van 8 tot 15 jaar. De academy is speciaal ontworpen om hun kartvaardigheden te verbeteren en hen te helpen zich verder te ontwikkelen met gekwalificeerde lessen en coaching.

JOUW RACE SKILLS
   NAAR EEN HOGER NIVEAU TILLEN

JOUW RACE SKILLS NAAR EEN HOGER NIVEAU TILLEN

Wij streven ernaar zowel de theoretische als de technische vaardigheden van alle deelnemers te verbeteren. Op die manier biedt TeamSport de kinderen en jongeren de beste voorwaarden om vaardigheden te ontwikkelen.

Bereik je gestelde doelen in de kart- en motorsport door te trainen. De training wordt gegeven door gekwalificeerde instructeurs en is afgestemd op de behoeften van iedere individuele coureur.

Het Race Academy-programma is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat elke les is afgestemd op leeftijd en ervaring. Dit zorgt ervoor dat elk kind een duidelijk gestructureerd pad volgt en zich in een passend tempo ontwikkelt en verbetert.

Kinderen van 8-12 jaar racen als Cadetten, en kinderen van 13-15 jaar als Junioren. Ongeacht hun leeftijd doorlopen alle deelnemers het Race Academy-programma van Beginner tot Intermediate en Advanced.

Aanmelden onder 030-8082530

WAT IS INBEGREPEN?

Het lidmaatschap van de Race Academy kost €34,99 per jaar en omvat het volgende:

WANNEER VINDT DE RACE ACADEMY PLAATS?

Race Academy-sessies worden elke week gehouden op zondag en maandag op tijden die te combineren zijn met het gezinsleven en school. Wekelijkse deelname is de snelste manier om vooruitgang te boeken en stelt jouw kind in staat vriendschappen te sluiten met andere gelijkgestemde kartracers. Je betaalt alleen voor de sessies die je kind bijwoont, dus een week of twee missen is geen probleem.

WAAR VINDT DE RACE ACADEMY PLAATS?

De Race Academy vindt uitsluitend plaats in de indoor kartingfaciliteiten van TeamSport. Met meer dan 35 locaties in heel Europa zijn wij de grootste aanbieder van indoor karting in Europa. En met meer dan 30 jaar ervaring, meer dan 1,5 miljoen klanten per jaar, een ongeëvenaard veiligheidsrecord en ultramoderne locaties zijn wij ervan overtuigd dat TeamSport jouw kind de beste indoor kartingopleiding zal bieden.

KARTLESSEN.

Elk kind leert karten in een ander tempo en elk gezin heeft zijn eigen prioriteiten en behoeften. Daarom bieden wij een allround flexibel kartopleidingstraject aan zonder langlopende verplichtingen of contracten. Je beslist zelf hoe vaak jouw kind naar de Race Academy komt – twee keer per week, één keer per week of zelfs maar één keer per maand.

WAT KAN IK VERWACHTEN VAN DE LESSEN?

Alle kartrijders beginnen in de Race Academy als beginners. Hier richten we ons op de theorie van prestatiegericht rijden, de basis van karten en baanveiligheid, baanregels en de belangrijke racelijn. Elke kart sessie bestaat uit tijd op de kartbaan maar ook tijd buiten de baan, voor extra coaching, feedback en tijd om uit te rusten.

Als de basis onder de knie is, gaan we over naar het Intermediate niveau. Hier breiden we de vaardigheden van de coureur op het circuit uit, verhogen we de snelheid en verbeteren we de racetechniek. Karters beginnen hun eigen rijgedrag te analyseren, bouwen voort op wat ze hebben geleerd en oefenen inhaal- en verdedigingsstrategieën tijdens het karten.

Na het behalen van de Intermediate licentie beginnen de lessen op het Advanced niveau. Dit level richt zich op competitief karten, tactische manoeuvres, racestrategieën en racestarts, en bereidt coureurs grondig voor op wedstrijden.

Kartrijders met een Advanced-licentie mogen deelnemen aan toernooien van de Race Academy League en de Nederlandse/Duitse indoor-kartkampioenschappen.

WIE KAN ER MEEDOEN?

Kinderen moeten minstens 8 jaar oud zijn en een binnenbeenlengte van minstens 63,5 cm hebben om onze juniorkarts veilig te kunnen besturen. Voor kinderen van 13 jaar en ouder met een binnenbeenlengte van ten minste 74 cm zijn onze karts voor volwassenen geschikt (de maten worden gemeten van kruis tot hiel, inclusief de zool van de schoen).

WAT KOST HET?

Onze Race Academy biedt de beste kartlessen in Nederland, met een prijs van €29,99 per les of €150 euro voor een pakket van 6 lessen. Bovendien kun je met een Race Academy-lidmaatschap nog meer besparen en ontvang je GRATIS karten na meerdere bezoeken aan onze indoor kartbaan.
Je gaat geen verplichtingen aan op de lange termijn en betaalt op basis van aanwezigheid in de klas – zodat je volledige controle hebt over de kosten.

MOET IK VOORAF RESERVEREN?

Ja. De lessen hebben een beperkt aantal plekken, dus voorinschrijving is essentieel om jouw cadet/junior-racer een plaats op de grid te garanderen.